Tavoitat meidät myös puhelimitse numerosta 0600 16101 (1,92 €/min sis. alv)

Itella Prinetti ja pakettiautomaatit (SmartPOST)

Prinetti on Itellan osoitekorttien tulostuspalvelu. Itellan sopimusasiakkaana saat Prinetin osoitekorttien tulostusohjelman sekä tulostusmateriaalit maksutta käyttöösi - maksat ainoastaan postimaksuista. 

Prinetin käyttöönotto

 • Itellan asiakkaaksi.  Yritykselläsi täytyy olla voimassa oleva Itellan asiakasnumero ja logistiikan tunnus (tarvittaessa saat ne numerosta 0200 77000 (pvm, mp
 • Tilaa ilmaiset Prinetti tunnukset. 

              - Jos olet uusi Prinetti-käyttäjä, täytä tilauslomake. Kirjoita lisätiedot kenttään, että tarvitset tunnukset MyCashflow verkkokauppaohjelmaan.

              - Jos olet jo Prinetti-käyttäjä, tilaa palautelomakkeella tunnukset MyCashflow verkkokauppaan.

 • Lisää tunnukset verkkokauppaan.  Lisää saamasi tunnukset verkkokauppasi hallintatyökalun sivulle Tili » Laajennukset » Prinetti.
 • Määrittele eri toimitustapojen asetuksiin Itellan palvelukoodit. Aseta Osoitekortin luonti kohtaan asetukseksi Prinetti ja Itellan palvelu kohtaan toimitustapaa vastaava Itellan palvelu, esim. Itella Economy 16 normaalille postipaketille. Kun asennus on valmis, voit luoda ja tulostaa osoitekortin tilaus-sivulta.


Tilauksen käsittely

toimitustapa-tilaustoiminnot.png

Tulosta osoitekortit suoraan hallintatyökalusta

Kun otat Prinetin käyttöön, voit tulostaa tilauksiin pakettikortit yhdellä klikkauksella. Säästät huomattavasti aikaa tilausten käsittelyssä ja virheiden mahdollisuus vähenee. Voit seurata kaikkia verkkokauppasi lähetyksiä keskitetysti Prinetin www-palvelusta.

Lähetyksen seuranta

Prinetin myötä voit tarjota asiakkaillesi myös mahdollisuuden lähetyksen seurantaan. MyCashflow hakee lähetyksen JJFI-seurantakoodin automaattisesti ja liittää sen mukaan toimitusvahvistukseen. Sinä ja asiakkaasi voitte seurata paketin kulkua Postin lähetyksen seurannasta.

Saapumisilmoitukset

Mikäli asiakas antanut matkapuhelinnumeron hänelle lähetetään tekstiviestinä saapumisilmoitus paketin saapuessa toimipaikkaan. Puhelinnumeron puuttuessa ilmoitus toimitetaan postitse. Lisäksi asiakkaalle lähetetään kaksi sähköposti-ilmoitusta noutamattomasta paketista. Viestit lähetetään paketin saapumisen jälkeisenä viidentenä ja kahdeksantena päivänä.

 

Postin Pakettiautomaatit

Pakettiautomaatti on edullinen toimitustapavaihtoehto. Lähetykset hinnoitellaan koon mukaan (ei painon) ja maksat ne Itellan sopimusasiakkaana jälkikäteen laskulla.

Palvelun käyttöönotto on helppoa tehdä rekisteröitymällä osoitteessa: http://extranet.smartpost.fi/ Sinun ei tarvitse olla aiempaa Itellan sopimusasiakkuutta, vaan kaikki hoituu suoraan rekisteröitymällä. Jos olet jo Itellan sopimusasiakas, rekisteröidy myös tällöin linkissä olevalla sivustolla. Saat sähköpostiisi kaikki tarvittavat tunnukset. Myös Internet Prinettiin sinulle aktivoidaan rekisteröitymisen jälkeen SmartPOST toimitustapa, jos olit jo aiemmin Itellan sopimusasiakas.

Asennus:

Lisää uusi toimitustapa normaalisti ja valitse osoitekorttien tulostukseen Itella / SmartPOST. Otathan huomioon, että kassalle tulostuu nyt yksi ylimääräinen alasvetovalikko, josta noutopiste valitaan. Tämä ei välttämättä näy oikein teemassa mikäli CSS-tyylejä ei ole määritelty. Mikäli sinulla on ongelmia kassan tyylittelyn kanssa, niin ota yhteyttä verkkokauppasi suunnittelijaan tai MyCashflow asiakaspalveluun. Lue lisää SmartPOST palvelusta blogistamme

Itellan vaihtoehtoiset noutopisteet

Samassa päivityksessä on lisätty tuki myös Itellan normaaleille Economy-lähetyksille, joihin asiakas voi valita haluamansa noutopisteen. Vaihtoehtoiset noutopisteet saat käyttöön, kun valitset toimitustavalle osoitekortin tulostus kohtaan Itella / Economy with alternative pick-up point.


Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö

Kommentit

 • C1b0792e57402bbb8c7ba8542a2abb82?default=https%3a%2f%2fassets.zendesk.com%2fimages%2fframe_user
  Ismo Ruotsalainen

  Moi,

  SmartPost kokoisia laatikoita (http://www.pakkaustarvikkeita.fi/category/59/smartpost-pahvilaatikot) löytyy Pakkaustarvikkeita.fi kaupasta ja ne sopivat suoraan pakettiautomaattiin.

 • 41232b376c238afe543c8d8ad15d9881?default=https%3a%2f%2fassets.zendesk.com%2fimages%2fframe_user
  Karin Westerlund

  Olen uusi prinetti käyttäjä. Kun katson käsittelyssä olevaa tilausta ja yritän luoda tai tulostaa osoitekorttia saan vastaukseksi: virhe 540: sopimustunnus puuttuu. Johtuuko tämä siitä että tilaus on otettu vastaan ennen kun olen ottanut laajennuksen käyttöön vai jostain muusta?

 • 41232b376c238afe543c8d8ad15d9881?default=https%3a%2f%2fassets.zendesk.com%2fimages%2fframe_user
  Karin Westerlund

  Oho, nyt se toimi :) johtuuko siitä että kirjauduin kerran prinettin sivuille?

 • 6db029b9b5f4d95113d4e97c52726b59?default=https%3a%2f%2fassets.zendesk.com%2fimages%2fframe_user
  Jari S.

  joo, muistaakseni prinetti ei lähde toimimaan ennen kuin on vähintään kerran kirjautunut prinettiin.....

 • 3e1b6482ed7f2c40ee871cc9fd1dc3ce?default=https%3a%2f%2fassets.zendesk.com%2fimages%2fframe_user
  Juha Mertanen

  Onnistuuko MyCashFlown kautta Prinetissä monipakettilähetysten tekeminen?

 • 863eed588be8d82bade984734be9205a?default=https%3a%2f%2fassets.zendesk.com%2fimages%2fframe_user
  Pekka Ojaranta

  Onko tulossa tuohon prinetin valikkoon myös Itellan Pienpakettien lähettämiseen tarvittava "palvelukoodi" nyt ei löydy listassa.
  http://www.itella.fi/palvelutjatuotteet/kotimaankirjepalvelut/pienlahetys.html

  Tämä on erittäin edullinen vaihtoehto pienille mutta kuitenkin seurattaville tuotteille. (alk. 0,94€ / 250g)

  Onko listassa oleva "palvelukoodi" Consignment Parcel samaa tarkoittava kuin Prinetissä oleva Consumer Parcel ?

  Entäpä onnistuuko lisätä myös UPS toimitustavat siten että voi luoda myös pakettikortit UPSin lähetyksiin ?
  Ulkomaan paketit kulkevat edullisemmin UPS:illa kuin postilla
  Kiitos erittäin näpärästä nettikaupasta

 • 6db029b9b5f4d95113d4e97c52726b59?default=https%3a%2f%2fassets.zendesk.com%2fimages%2fframe_user
  Jari S.

  Jeps, tahtoo tämän nopeasti. Itsellä lähes 85% lähetyksistä menee tuohon pienpakettikokoon

sisäänkirjautuminenJätä kommentti.